عضویت    ورود
ورود به سایت

پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان

» » » دبیرخانه سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افتتاح شد


دبیرخانه سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افتتاح شد

دبیرخانه سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افتتاح شد

آیین افتتاح دبیرخانه سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران که شهریورماه سال ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار خواهد شد با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دبیران کنگره، اعضای هیأت علمی و دانشجویان و حضور مجازی رییس انجمن علوم باغبانی کشور در سالن توحید دانشگاه برگزار شد.

 معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در آیین بر اهمیت برگزاری همایش‌، کنگره و کنفرانس‌های علمی در دانشگاه تأکید کرد و گفت: برای توجه بیشتر به این گونه برنامه‌های علمی، سیاست‌های جدیدی در معاونت پژوهشی دانشگاه اتخاذ شده و تلاش خواهیم کرد به زودی اجرایی شود.

دکتر موسی حسام تبادل دستاوردهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی و چاپ و انتشار آن‌ها، دیدارهای علمی و ایجاد شور و نشاط در دانشجویان را از جمله محاسن برگزاری کنگره‌های علمی برشمرد و افزود: طراحی و ایجاد وب سایت جامع و همچنین ایجاد دبیرخانه متمرکز برای برگزاری کنفرانس‌های مختلف در دانشگاه، در کاهش هزینه‌های برگزاری مؤثر است که در حال برنامه‌ریزی در این زمینه هستیم.

 وی با بیان اینکه رفع بسیاری از مشکلات و معضلات موجود در استان گلستان نیازمند نگاهی جامع به مسایل است تصریح کرد: یکی از مسایلی که نیازمند بررسی جامع در سطح بین‌المللی است بحث خشکی خلیج گرگان بوده که با توجه به اینکه بیش از ۹۵ درصد منابع هیدرولوژیک دریای خزر از کشور‌های حاشیه دریای خزر است، برگزاری همایش‌های بین‌المللی در این حوزه می‌تواند کمک بسیاری در جهت رفع مشکل موجود نماید.

 دکتر حسام بر انجام فعالیت‌های عملی دانشجویان همزمان با کسب علم در دانشگاه تأکید کرد و بیان داشت: کلینیک مادر تخصصی در دانشگاه، محلی برای انجام فعالیت‌های کلینیکی دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواهد بود و جامعه و صنعت از نتایج این فعالیت‌های علمی بهره‌مند خواهند شد.

 ایشان با تأکید بر توجه واحد‌های تولیدی به بخش تحقیق و توسعه به عنوان مبنای فعالیت خود اذعان داشت: متاسفانه در بین ۱۲۰۰ واحد تولیدی در استان تنها ۴یا ۵ واحد تولیدی دارای بخش تحقیق و توسعه هستند و ما در نظر داریم تا با رایزنی‌ و انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف با واحد‌های صنعتی و تولیدی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با توجه به ظرفیت‌ها، امکانات و تخصص‌ها به عنوان بخش تحقیق و توسعه در کنار آنها فعالیت نماید.

 معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه استان گلستان جزء استان‌‌های کم آب کشور محسوب می‌شود خاطر نشان کرد: توجه به روش خشکه کاری برنج در استان، یکی از راهکارهای جلوگیری از هدررفت منابع آبی استان است.

 

 سپس دبیر علمی سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در این آیین گفت: استان گلستان بدلیل تنوع قومیتی و آب و هوایی معروف به نگارستان ایران است و بواسطه تنوع آب هوایی دارای پوشش گیاهی متنوعی است.

 دکتر خدایار همتی افزود: از برجستگی‌های اقلیمی و خاکی این استان می‌توان به دارا بودن  هفت اقلیم از سیزده اقلیم شناخته شده در جهان و موجود بودن پنج رده خاکی از ۱۲ رده خاکی شناسایی شده در جهان اشاره کرد.

 وی با اشاره به اینکه در  استان گلستان بیش از ۱۱۰ گونه و ارقام از محصولات باغی اعم از سبزی، گل، میوه، گیاهان دارویی و محصولات گلخانه‌ای کشت می‌شود تصریح کرد: قرار گرفتن استان گلستان در مسیر جاده ترانزیتی و همچنین همسایگی با کشورهای مختلف فرصت مناسبی را در زمینه تولید، بسته‌بندی و بازاریابی بوجود آورده است.

 رییس انجمن علمی گیاهان دارویی استان گلستان هدف از برگزاری سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه حوزه علوم باغبانی در استان گلستان به جامعه باغبانی کشور بیان کرد و تأکید کرد: تلاش خواهیم کرد تا زمان برگزاری کنگره، نشست‌هایی را با شرکت‌های وابسته به باغبانی و تولید‌کنندگان میوه‌های باغی، فعالان حوزه گیاهان دارویی، گلخانه داران و تولیدکنندگان گیاهان زینتی جهت شناساندن اهمیت کنگره برگزار کنیم و امیدوارم کنگره‌ای متمایز از سایر کنگره‌های برگزار شده را شاهد باشیم.

سپس رییس انجمن علوم باغبانی ایران ضمن ابراز امیدواری جهت برگزاری حضوری سیزدهمین کنگره علوم باغبانی پس از پایان همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: برگزاری کنگره علوم باغبانی ایران از سال ۱۳۷۵ آغاز به کار کرده و تاکنون دانشگاه‌های زیادی در کشور میزبان آن بوده‌اند.

 دکتر ارزانی افزود: برگزاری کنگره فرصت مناسبی برای تبادل نظر و ارایه آخرین دستاوردها و یافته‌های علمی حوزه باغبانی و علوم مرتبط ایجاد خواهد کرد و شعار سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران تولید پایدار و سالم، رونق اقتصادی و سلامت عمومی خواهد بود.

 وی با اشاره به اینکه تاکنون کنگره‌های برگزار شده تبعات بسیار خوبی را برای فعالان حوزه باغبانی در کشور به همراه داشته است خاطر نشان کرد: امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های علمی و تخصصی موجود در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، سیزدهمین کنگره دستاوردها و نتایج مناسبی را برای جامعه باغبانی کشور ارایه نماید.

در پایان مراسم دکتر فریال وارسته، دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای برپایی کنگره و همچنین برنامه‌ها و فعالیت‌های آتی پرداخت.

دکتر وارسته تولید و فیزیولوژی گیاهان باغبانی، به‌نژادی، زیست فناوری و کشت بافت گیاهی، مدیریت تنش‌های زیستی و غیر زیستی، فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، مهندسی گلخانه و مدیریت تولیدات گلخانه‌ای، کشت، فرآوری، فیتوشیمی و کاربرد گیاهان دارویی، باغبانی تزئینی و مدیریت سیما، منظر و فضای سبز شهری، کارآفرینی، مدیریت بازاریابی و فروش محصولات باغبانی، آبیاری، تغذیه و کشت‌های بدون خاک، باغبانی ارگانیک و تولید محصول سالم و تولید و گواهی بذر و نهال را از محورهای این کنگره عنوان کرد.

 گفتنی است در این آیین از سایت و پوستر سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران رونمایی شد.


نام دستگاه ارسال کننده خبر : دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تأیید کننده خبر : کیانی پور
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .