آیین افتتاح پروژه محوطهسازی و سردر شمالی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، با حضور دکتر شمسیپور، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و دکتر طیبی، نماینده دفتر بازرسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه، امروز، دوازدهم اسفند ماه در پردیس دانشگاه برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و بزرگداشت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری گفت: پروژه محوطهسازی و سردر شمالی دانشگاه که در محوطه اصلی دانشگاه و همچنین در ورودی شهر گرگان است، با هدف زیبا سازی و فضاسازی مطلوب برای شهر گرگان و به عنوان نمادی برای آموزش عالی استان و کشور انجام شد.
وی با تشکر از تلاش و زحمات تمام کسانی که در احداث این پروژه نقش داشتند گفت: یکی از ویژگیهای مهمی که در این پروژه به آن توجه شده، استفاده حداقلی از سطوح غیر قابل نفوذ است تا روانآب کمتری ایجاد شود.
در ادامه ایشان با اشاره به اینکه خشکسالی و کم آبی و همچنین پرآبی و سیل دو موضوع با اهمیت در استان و کشور است افزود: با توجه به چند مجهولی و چند متغیری بودن مدیریت آب، باید به طور همزمان مدیریت روان آب و ذخیرهسازی آبهای حاصل از بارندگی زیاد انجام شود.
دکتر نجفینژاد تصریح کرد: در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بحث مدیریت همزمان روانآبها و ذخیرهسازی آب باران در راستای برنامه مدیریت سبز در وزارت علوم صورت گرفته است.
ایشان با بیان اینکه دانشگاهها باید منشأ تحولات در جامعه باشند گفت: مسئله مدیریت آب، اکنون به عنوان مسئله همگانی در جامعه است و با توجه به اجرای موفق این امر در دانشگاه، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان میتواند الگوی مناسبی در زمینه مدیریت آب برای جامعه باشد.
وی خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۱۰۰ هزار متر مکعب در پردیس دانشگاه آب حاصل از بارندگی وجود دارد که اگر ۲۰ الی ۳۰ درصد از این مقدار مدیریت شود تاثیر بالایی در مدیریت منابع آبی شهر و همچنین مدیریت سبز خواهد داشت.
در ادامه مشاور وزیر ومدیرکل حوزه وزارتی وزارت، علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تشکر از مسئولین دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به واسطه خدمات شایستهای که در دانشگاه انجام شده و منجر به توسعه آموزش است عالی استان گردیده است، به ارائه برخی از محورهای راهبردی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت.
دکتر شمسیپور انسانسازی را یکی از مهمترین وظایف دانشگاهها برشمرد و گفت: دانشجویان باید از نگاه عقیدتی، علمی و مهارتی در دوران دانشجویی، بهرهمند شده تا بتوانند در حل مشکلات جامعه مفید واقع شوند.
وی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را یکی از دانشگاههای پیشتاز در زمینه تولید علم دانست و تاکید کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از لحاظ سرانه تولید علم، از جایگاه مطلوبی در بین دانشگاههای کشور برخوردار بوده که این مهم، حاصل تلاش همه اعضای هیأت علمی، کارمندان و دانشجویان این مجموعه است.
ایشان تولید علم را یکی از افتخارات بزرگ کشور در جمهوری اسلامی بیان و تصریح کرد: بحث فناوری و حل مسائل جامعه، نتیجه تولید علم است و در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به این اصل، با تشکیل معاونت فناوری توجه ویژه شده است.
وی در پایان انجام مدیریت آب در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را به عنوان یک طرح موفق در کشور عنوان و خاطر نشان کرد: این طرح میتواند در تمامی دانشگاههای کشور اجرا شده و کمک موثری در زمینه مدیریت آب کشور باشد.
گفتنی است: پروژه محوطهسازی و احداث سردر شمالی دانشگاه با اعتبار ۳۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات محوطهسازی دانشگاه با مساحت۳۹۵۶ متر مربع افتتاح شد.
لازم به ذکر است: از جمله ویژگیهای سردر احداث شده در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان میتوان از توجه به اصول سلسله مراتب محور و تقارن در ترکیب کالبدی، شکل گیری تناسبات طرح با لحاظ اهمیت به عنوان نشانه شهری شاخص و خوانا در سیمای شهر، به کارگیری قوس به عنوان یکی از شاخصترین نمادهای معماری سنتی کشور، استفاده از بتن خود متراکم به صورت نمایان در اندام طرح با توجه به شکلپذیری، دوام قابل قبول، مقاومت در برابر عوامل جوی، صرفه اقتصادی و سهولت تهیه در عین اکتساب مفاهیم سادگی و صداقت در کنار اهمیت به طبیعت و حفظ منابع طبیعی به عنوان یکی از مهمترین رسالتهای آموزشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و همچنین تحقق مفهوم شفافیت با استفاده از شیشه و البته متناسب با نیاز کاربردی طرح اشاره کرد.