عبدالرحیم لطفی در جمع خبرنگاران گفت: در سال 99 در استان گلستان حدود 100 هزار هکتار در قالب 220 پروژه شامل پروژه های بیولوژیک، مدیریتی، حفاظتی و آبخیزداری اجرا شده که 162 پروژه متعلق به عملیات آبخیزداری می باشد.
وی ادامه داد: افزایش تاب آوری از مسایل مهمی ست که در این بین بایستی مورد توجه قرار بگیرد بدین معنا که علاوه بر تاب آوری اجتماعی بایستی اقداماتی انجام دهیم که از این خطرات فاصله بگیریم. از مهمترین اقدامی که بشر میتواند در مقابل این بی نظمی ها و تنش های طبیعت انجام دهد اجرای پروژه های مفیدی مانند پروژه های آبخیزداری می باشد.
ایشان تاکید کرد: وسعت استان گلستان دو میلیون و 50 هزار هکتار بوده که از این میزان 1 میلیون و 400 هزار هکتار نیازمند پروژه های آبخیزداری می باشدکه در 1 میلیون و 100 هزار هکتار مطالعات آبخیزداری صورت گرفته است و در 650 هزار هکتار از آن عملیات آبخیزداری به اتمام رسیده است و همچنین 300 هزار هکتار نیز عملیات آبخیزداری در حال انجام می باشد.
لطفی با اشاره به اینکه اعتبار تخصیص یافته برای عملیات آبخیزداری در سال 99، 100 میلیارد تومان است، افزود: تنها در سال 99 در استان گلستان حدود 100 هزار هکتار در قالب 220 پروژه شامل پروژه های بیولوژیک، مدیریتی، حفاظتی و آبخیزداری اجرا شده که 162 پروژه متعلق به عملیات آبخیزداری می باشد.
حمید مصطفی لو معاون حفاظت و امور اراضی نیز ابراز داشت: کاداستر به معنای اتمام تثبیت مالکیت دولت بر اراضی ملی، جلوگیری از زمین خواری و رفع تعارضات بین مردم و دولت می باشد که در استان گلستان 1 میلیون و 274 هزار هکتار باید عملیات کاداستر انجام شود.
ایشان با اعلام اینکه کاداستر اراضی ملی به دو صورت جنگلی و ساحلی اجرا می گردد بیان کرد: در سال 99 کارشناسان اداره کل منابع طبیعی برای حدود 1 میلیون و 100 هزار هکتار از اراضی ملی کاداستر یا سند تک برگ صادر نمودند و تا پایان سال 99 نیز در کل اراضی ملی اعم از ساحلی و جنگلی کاداستر انجام خواهد گرفت.
ایشان همچنین ادامه داد: اراضی جنگلی استان حدود 452 هزار هکتار بوده و تا امروز 85 درصد از این اراضی کاداستر انجام شده است و در بخش اراضی ساحلی که حدود 18 هزار هکتار می باشد حدود 95 درصد از کاداستر آن انجام شده است.
وی با بیان اینکه مواجهه با آفات و بیماری ها نیز از موضوعات مهمی ست که در بخش حفاظت و امور اراضی مطرح می باشد، گفت: مهمترین آفت مخرب آفت شب پره شمشاد بوده که در سال 1395 وارد جنگل های هیرکانی شده وشمشادهارا به شدت در معرض نابودی قرار داد. در استان گلستان حدود 452 هکتار اراضی جنگلی شمشاد بی نظیر , وجود دارد که توانستیم با انجام اقدامات موثری هجوم این آفت را کنترل کرده و باعث حفظ بخش اعظمی از این شمشادها شویم.
داوود مقدسی معاون امور جنگل در بخشی از سخنان خود گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مطالعات جامع نیمه تفضیلی را انجام داده است و در حال حاضر مطالعات اجرایی در سه حوزه آبخیز شروع شده و در درنهایت در سطح استان انجام می شود.
وی گفت: یکی از اقدامات اجرایی که در امر حفاظت تاثیر بسزایی دارد برقرای سامانه مدیریت حمل چوب آلات درختان باغی می باشد.
مقدسی افزود: در بحث زراعت چوب امسال شورای سیاست گذاری زراعت چوب و موادسلولوزی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و در سطح استان به ریاست رییس سازمان جهاد و دبیری اداره کل منابع طبیعی بوده که باعث میشود با تصویب سیاست های موثر اهداف مشترک شده و به توسعه زراعت چوب کمک نماید.
معاون امور جنگل اشاره کرد: پیش بینی شده است که امسال در سطح کشور 30 هزار هکتار عملیات زراعت چوب انجام شود که 2400 هکتار آن برای استان گلستان برنامه ریزی شده است.
وی در خاتمه افزود: در بحث جنگلکاری از محل اعتبارات صیانت و صندوق توسعه ملی 385 هکتار برنامه جنگلکاری اجرا می شود و تا پایان سال حدود 5/1 میلیون اصله نهال با اهداف توسعه فضای سبز، پروژه های جنگلکاری و ایجاد بوستان های روستایی و زراعت چوب توزیع می گردد.