عضویت    ورود
ورود به سایت

پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان

» » » اجرای 2400 هکتار زراعت چوب در استان گلستان؛ بستری مناسب برای مقابله جدی با بیابانزایی


اجرای 2400 هکتار زراعت چوب در استان گلستان؛ بستری مناسب برای مقابله جدی با بیابانزایی

 ابوطالب قزل سفلو طی نشستی با رییس سازمان جهاد کشاورزی بیان داشت: طی برنامه ریزی های انجام شده در سال 99، 2400 هکتار زراعت چوب برای استان گلستان درنظر گرفته شده است.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، ابوطالب قزل سفلو اظهار داشت: سازمان جنگلها در راستای بحث فرمایشات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری و متعاقب تعطیلی طرح های جنگلداری و ممنوعیت بهره برداری به استناد بند ف ماده 38 برنامه توسعه و به جهت تامین نیازهای چوبی به ویژه در صنایع سلولزی،  زراعت چوب به عنوان راهکاری مناسب معرفی کرده است.

وی افزود: بر همین اساس طی برنامه ریزی های صورت گرفته با سازمان جنگل ها 2400 هکتار اجرای زراعت چوب برای استان در نظر گرفته شده است.

قزل سفلو تصریح کرد: در راستای اجرای زراعت چوب موضوعاتی همچون شناسایی عرصه های مناسب،تهیه نهال و تامین نیاز آبی و تهیه کود و سم و همچنین تسهیلات مناسب باید مورد بررسی قرار گیرد.

ایشان ادامه داد: در زمینه شناسایی مناطق و عرصه های مناسب بخشی از تحقیقات ما انجام شده است و چندین نقطه مورد بررسی قرار گرفته است. اجرای بخشی از پروژه زراعت چوب نیز در اراضی مستثنیات مردم میتواند اتفاق بیفتد که البته نیاز به حمایت بیشتری همچون تسهیلات کم بهره و.. دارد و همچنین میتوان از ظرفیت اراضی شیبدار نیز استفاده نمود.

وی در خصوص وضعیت نهال در سال جاری بیان نمود: امسال وضعیت نهال ها به نسبت سال گذشته بهتر می باشد حدود 50 درصد نهال مورد نیاز پوشش داده شده و مابقی نیز طی مکاتبات از سطح ملی دریافت می گردد.لازم به ذکر است تاکنون نهال های درنظرگرفته شده صنوبر و اکالیپتوس بوده و طی تحقیقاتی که کارشناسان مرکز تحقیقات  منابع طبیعی وکشاورزی انجام میدهند میتوان از گونه های بومی معرفی شده استفاده نمود.

قزل سفلو با تاکید بر اهمیت تامین تسهیلات مورد نیاز در پیشبرد این پروژه گفت: از سازمان جهاد کشاورزی تقاضا داریم که در زمینه اعطای تسهیلات مناسب برای اجرای پروژه زراعت چوب ما را در این راه یاری کنند.

داوود مقدسی معاون امور جنگل منابع طبیعی در ادامه گفت: لازم به ذکر است که امور مراتع سازمان جنگلها نیز طی بخشنامه ای عنوان نمود که با هدف اقتصادی کردن طرح های مرتعداری از دو پروژه زراعت چوب و گیاهان دارویی میتوان استفاده نمود که بر این اساس طرح های مرتعداری در صورت داشتن ظرفیت می توانند این طرح ها رااجرا نمایند.

وی اذعان داشت: اصولا بخش بزرگی از پروژه زراعت چوب باید در اراضی زراعی ومستثنیات مردم اتفاق بیافتد.

مقدسی افزود : در ارتباط با شناسایی عرصه ها در گنبد سه هزار هکتار از مراتع در نقاط مختلف همچون چپرقویمه شناسایی و طی جلساتی با شرکت آب و فاضلاب، امور آب،دانشگاه و مرکز تحقیقات عرصه ها بازدید شدند و همچنین در قلعه خندان آق قلا نیز 500 هکتار شناسایی و در دست بررسی می باشد. در ارتفاع 1600 متری نوغان دره مراوه تپه نیز ظرفیت خوبی برای کاشت صنوبر وجود دارد.

رییس سازمان جهاد کشاوری اذعان داشت: زراعت چوب بهترین فرصت است که به واسطه آن از رشد بیابانایی ممانعت نماییم.

وی در ادامه بیان داشت: از مناطق موردنظر که میتوان مورد بررسی قرار داد حاشیه اترک می باشد که به دلیل وجود آب کافی و همچنین وجود مجوز آب میتوان بین 500 تا 2000 هکتار زراعت چوب انجام داد و در صورت اجرای این پروژه در این نقاط میتوانیم باعث اتفاق خوبی شده و جلوی تغییر اقلیم را بگیریم.

مختار مهاجر در بحث نهال عنوان کرد: در بحث نهال اجرای پروژه های تلفیقی کمک زیادی به تثبیت بستر خاک و آماده سازی آن می کند  تاکنون در منطقه مذکور گونه های مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است که میتوان از کاشت این گونه ها در کنار زراعت چوب بهره برد.درواقع کار به نوعی تلفیقی شده و ما پس از شناسایی گونه های مناسب و کاشت آن ها ابتدا باعث تثبیت خاک شده و در کنار آن ها می توانیم پروژه زراعت چوب را اجرا کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی با عنوان کردن بحث آب زهکش ها افزود: میتوانیم با هدف جلوگیری از تجاوزات، نوارهایی 200 متری یا بیشتر در طول 700 الی 800 کیلومتر زهکش اصلی قرار دهیم و از این طریق در هنگام بارندگی با ساخت تشتک ها تامین آب داشته باشیم.

ایشان در خاتمه افزود: در بحث تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی تا حد امکان نیاز این پروژه را تامین خواهد نمود و این مسئله نیاز به بررسی بیشتری دارد که در جلسات بعدی بدان خواهیم پرداخت.


نام دستگاه ارسال کننده خبر : اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان
تأیید کننده خبر : کارشناس2
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .