دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق ساتکاب به منظور گسترش همکاری های مشترک در زمینه های علمی، پژوهشی، فناوری و توسعه شرکت های دانش بنیان در حوزه آب و انرژی، کشاورزی مدرن و توسعه سرمایه گذاری در این بخش تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این نشست با اشاره به اینکه بحث ارتباط دانشگاهها با صنعت و دستگاههای اجرایی یکی از مهمترین مسائل و چالش ها در کشور است گفت: این مسئله همواره جزء برنامهها و سیاستهای کلان کشور بوده و تلاشهای بسیار گسترده ای در این زمینه صورت گرفته است تا از ظرفیت و پتانسیل موجود در دانشگاهها استفاده و دستگاههای اجرایی در مسیر اقتصاد دانشبنیان که دارای ویژگیهای ارزنده و گسترده است حرکت نمایند.
دکتر نجفی نژاد افزود: کشورهایی که اقتصاد آنها بر پایه دانش بنیان می باشد اقتصاد پایدار تری خواهند داشت و در بحران های اقتصادی کمتر دچار آسیب شده و راحتتر از بحران ها عبور میکنند.
وی دانشگاهها را مراکز عمده تولید دانش و فناوری دانست و افزود: باید این دانش ایجاد شده در دانشگاهها را با ایجاد حلقه های ارتباطی و شبکه سازی به صنعت و دستگاههای اجرایی منتقل کرد و دانشگاه میتواند به عنوان یک واحد تحقیق و توسعه برای دستگاههای اجرایی عمل کند.
دکتر نجفی نژاد خاطرنشان کرد: امیدواریم با انعقاد این تفاهم نامه، ظرفیتی که در دانشگاهها وجود دارد را در اختیار وزارت نیرو قرار داده و با توسعه و همکاری های علمی و پژوهشی در حوزه های بسیار کلیدی و مهم آب و انرژی، کشاورزی مدرن و توسعه سرمایهگذاری در این بخش بتوانیم فعالیت های خود را گسترش دهیم.
در ادامه مدیرعامل شرکت ساتکاب با اشاره به اینکه از سال گذشته پروژه های وزارت نیرو در عرصه های مختلف و در قالب پویش «الف ب ایران» اجرایی می شود گفت: از ابتدای امسال نیز حوزه سازوکارها و ساخت و سازها هم به این پویش اضافه شده است.
مهندس علاءالدین افزود: اختصاص ۵۰ هزار میلیارد تومان برای افتتاح ۲۵۰ پروژه در ۳۱ استان کشور از برنامه های وزارت نیرو در نیمه اول امسال می باشد که طی آن ۵۰۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد.
ایشان مأموریتهای اساسی شرکت مادر تخصصی ساتکاب را حمایت از شرکتهای دانش بنیان، حمایت از فناوریهای نوین و ساخت ایران، توسعه صادرات و فناوری اطلاعات و ارتباطات بیان کرد و افزود: امروز فرصتی است که با کمک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان این ماموریت ها را در حوزه های آب و انرژی، کشاورزی مدرن و توسعه سرمایهگذاری در آن را به نتیجه برسانیم.
وی افزود: در استان گلستان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یکی از بهترین مراکز علمی تخصصی کشور است و به عنوان دانشگاهی مستقل و توسعه یافته میتواند به عنوان مرکز آب و انرژی کشور قرار گیرد و فرصت بسیار مناسبی در جهت هم راستا نمودن علم و عمل ایجاد نماید.
وی نزدیکی وارتباط ایران با کشورهای اوراسیا را فرصت اقتصادی مناسب برای کشور و استان گلستان دانست و افزود: در استان گلستان می توان با تولید علم و دانش و تبدیل آن به محصول، آن را به عرصه بازار رساند و از آن بهره بسیار زیادی برد.
ایشان خاطرنشان کرد: طی این تفاهم نامه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان پایگاهی در استان معرفی و از فرصت علمی و عملی موجود در دانشگاه در حوزه آب و انرژی، کشاورزی مدرن و توسعه سرمایه گذاری در این بخش استفاده خواهد شد.
مهندس علاءالدین گفت: ابتکارات صورت گرفته در حوزه آب، پسماند، تصفیه فاضلاب و انرژی در دانشگاه اقداماتی بسیار ارزشمندی است و جای تقدیر و تشکر دارد.
سپس معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: خوشبختانه امروزه مسائل دانش بنیان بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و همه دستگاهها و ظرفیتهای کشور برای استفاده از این امکان بسیج شدهاند.
مهندس کریمی افزود: قطعاً همه از گسترش علم و ثروت و همچنین گسترش احترام استقبال میکنند و این موضوع در نتیجه تبدیل علم و دانش به محصول و تجاری سازی می باشد تا بتواند در حوزه اقتصاد کشور و همچنین اقتصاد استان نقش آفرینی کند.
ایشان خاطرنشان کرد: حوزه اقتصادی استانداری آمادگی هرگونه حمایت و کمک به شرکت های دانش بنیان را داشته و امیدواریم در این زمینه منشاء اثر خیر باشیم.
گفتنی است: در این نشست سه شرکت دانش بنیان زیر نظر مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان که در زمینه آب و انرژی فعالیت می کنند به ارائه پروژه ها و طرح های خود پرداختند.