به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گلستان حسینقلی قوانلو در جلسه مجمع عمومی اتاق اصناف مرکز استان که با حضور اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف و روسای اتحادیه های صنفی شهرستان گرگان در محل اتاق اصناف گرگان برگزار گردید ضمن تبریک سال نو به همه فعالان حوزه صنعت ، معدن و تجارت استان بویژه بازاریان استان ، گفت : دو رود گرگان رود با ظرفیت 120 متر مکعب در ثانیه و قره سو با ظرفیت 30 مترمکعب در ثانیه تنها ظرفیت 150 متر مکعب در ثانیه آب را دارند و طی 48 تا 72 ساعت حجم بالای بارش و سرازیر شدن آب از ارتفاعات استان و استان های همجوار به این رودخانه ها باعث شد تا 570 متر مکعب در ثانیه آب که حدود 4 برابر ظرفیت این رودخانه هاست در آنها جاری شود و متاسفانه این امر باعث سیل ابتدا در گنبد و در ادامه در نوار شمالی استان و شهرستان آق قلا گردید .
وی با اشاره به مدیریت سیل در گنبد کاووس گفت : سیل گنبد کاووس با مدیریت درست و بموقع مسئولین استان بسرعت مهار شد اما حجم زیادی از آب ها بسمت شهرستان آق قلا سرازیر شد و این شهر غرق در آب شد .
قوانلو گفت : متاسفانه این سیل خسارتهای زیادی را به بخش های مختلف شهرستان آق قلا وارد نمود که بخش های صنعتی و صنفی نیز خسارات فراوانی دیدند و برآوردهای اولیه از خسارات سیل نشان می دهد که بخش های مختلف کشاورزی ، مسکونی ، صنعتی ، صنفی ، راه و ... حدود 3000 میلیارد تومان خسارت دیده اند .
به گفته وی ، قطعا دولت بر حسب وظیفه بخش زیادی از خسارتها را جبران خواهد نمود ، و تمامی کمک هایی که از مردم سراسر کشور برای سیل زدگان استان جمع آوری شده و می شود تنها بخشی از خسارات سیل را جبران خواهد کرد .
قوانلو افزود : حس نوع دوستی و کمک به همنوع باعث آرامش انسان می شود و تاثیر روانی بالایی بر حادثه دیدگان دارد .
وی گفت : ممکن است روزی این اتفاق برای خود ما هم رخ دهد و ما هم نیازمند کمک دیگران شویم لذا در چنین شرایطی که هموطنانمان به کمک ما نیاز دارند باید به یاری ایشان بشتابیم .
وی ادامه داد : بیشتر واحدهای صنفی ، واحدهای ضعیفی هستند و شاید در این حادثه تمام دار و ندارشان از بین رفته باشد لذا از همه فعالان صنفی تقاضا داریم تا برای کمک به این عزیزان حادثه دیده بشتابند .
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان با بیان این که بخش صنعت ، معدن و تجارت استان از همان لحظات ابتدایی وقوع سیل در استان ، در کنار حادثه دیدگان استان بوده است ، اظهار نمود : در شرایط سخت اقتصادی موجود واحدهای تولیدی ای بوده اند که 500 میلیون تومان و 100 میلیون تومان هم کمک کرده اند و طی این روزهایی که از حادثه سیل می گذرد مسئولین مدیریت بحران هر نیازی که برای سیل زدگان دارند فورا با ما در میان می گذارند و ما نیز در اسرع وقت از واحدهای تحت پوشش تامین و تحویل ایشان می نمائیم .
قوانلو گفت : روزانه 10000 پرس غذای گرم توسط موکب علی ابن موسی الرضا (ع) استان پخت و تحویل سیل زدگان می شود که بخش زیادی از مواد اولیه آن توسط بخش صنعت ، معدن و تجارت استان تامین می شود .
وی افزود : با پیگیری های فراوان برق فاز یک شهرک صنعتی آق قلا از روز گذشته وصل شده و طی امروز و فردا واحدهای این شهرک صنعتی مجددا راه خواهند افتاد و باید با کمک شما تلاش کنیم تا هر چه سریعتر واحدهای صنفی شهرستان نیز راه بیفتند که این کار قطعا بر وضعیت روانی مردم حادثه دیده تاثیر مثبت خواهد داشت .
وی گفت : انتظار ما این است که کلیه اتحادیه های صنفی استان در حد توانشان به سیل زدگان استان کمک کنند .
قوانلو با اشاره به شعار امسال از اتاق اصناف مرکز استان خواست تا برنامه های خود را جهت تحقق شعار سال اعلام نماید .
وی ضمن این که از روسای اتحادیه های صنفی خواست تا موضوع بیمه واحدهای تحت پوشش را با جدیت دنبال نمایند و بدنبال فرهنگ سازی بیمه باشند ، گفت : اگر واحدهایی که امروز خسارت دیده اند بیمه بودند امروز این همه مشکل نداشتند و بیمه خسارات آنها را جبران می نمود .