برای نخستین بار در استان گلستان کشت مستقیم (NoTillage ) محصول پنبه در بقایای محصول گندم در شرق استان در حومه ی روستای سعد آباد فندرسک شهرستان رامیان در سطح 15 هکتار اجرا شد.
دکتر محمد اسماعیل اسدی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: در این طرح با حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک يعني كشت محصول بدون استفاده از برگرداندار كردن خاك و با برهم زدن خاك با استفاده از گاوآهن هاي برگرداندار باعث بازتابش نور خورشید و کاهش گرمای خاک شده که بدنبال آن تبخیر از سطخ خاک را به میزان بسیار زیادی کاهش داده که میزان مصرف آب و تعداد دور ه های آبیاری را به میزان زیادی کاهش داده است .
وی افزود: در كشت مستقيم مي توان با استفاده از كارنده هاي بی خاك ورز كه هم مجهز به كارنده كود و هم كارنده بذر هستند و با حفظ بقايا ي كشت قبلي اقدام به کشت جدید کرد.
دکتر اسدی مزاياي كشت مستقيم را این گونه برشمرد: چون تردد فقط يك بار صورت مي گيرد خاك كوبيده نشده و در مصرف انرژي و سوخت صرفه جويي مي شود همچنين در ميزان مصرف بذر كه نمونه آن در اين مزرعه مشاهده مي شود و فقط ده كيلو بذر در هكتار مصرف شده در صورتي كه در كشت مرسوم ٤٠ كيلو بذر پنبه در هكتار مصرف مي شود.
وی از ديگر مزاياي كشت مستقيم را كاهش مصرف آب آبياري به دليل استفاده از بقاياي گياهي دانست و تصریح کرد: اين بقايا چون عايقي عمل مي كنند و مانع تابش مستقيم آفتاب به خاك مي شوند و مزرعه ای که به این روش کشت می شود تا 40 روز به آبیاری نیاز ندارد.
مدرس رسمی کشاورزی حفاظتی وزارت جهاد درپایان تاکید کرد: تمامی دانش و فن آوري كشت مستقيم و يا بي خاك ورزي و همچنين ادوات كشت آن در داخل كشور موجود است و اين مهم دقيقا در راستاي اقتصاد مقاومتي است و هيچگونه وابستگی خارجي ندارد.