نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان گفت: منطقه ویژه افتصادی استان گلستان باید مورد توجه بیش از پیش مدیران ارشد استان قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان، آیت اله سیدکاظم نورمفیدی در دیدار با مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی ریاست جمهوری و هیئت همراه اظهار داشت: روند فعلی اجرای پروژه های منطقه ویژه اقتصادی استان کند است و نیاز به تلاش بیشتری دارد.
وی بر وحدت و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی مسئول برای فعال تر شدن پروژه های عمرانی منطقه ویژه اقتصادی تاکید کرد و افزود: باید با فعال شدن منطقه ویژه اقتصادی امید را در مردم استان برای توسعه و رونق بخشی به فعالیت های اقتصادی زنده کرد.
وی ادامه داد: استان گلستان ظرفیت های فراوانی در حوزه اقتصادی، گردشگری و تجارت دارد که هنوز نتوانسته به خوبی از آن استفاده کند که انتظار می رود در دولت تدبیر و امید تلاش های جدی برای به فعلیت رساندن این قابلیت ها صورت گیرد.
مدیر هماهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ریاست جمهوری نیز ضمن تشریح قوانین و مقررات و آیین نامه اجرایی مناطق ویژه اقتصادی از اهتمام جدی دبیرخانه شورا برای رفع مشکلات منطقه ویژه اقتصادی اترک خبر داد.
جعفر آهنگران افزود: امور مربوط به اشتغال نیروی انسانی و روابط کار ، بیمه و تامین اجتماعی در مناطق ویژه براساس مقررات مصوب و جاری در مناطق آزاد و ویژه خواهد بود
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی استان گلستان بهترین فرصت برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی است که به همین دلیل نیاز است زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز سرمایه گذاران در این منطقه فراهم شود.
وی از مجموعه مدیریتی استان خواست تا تعامل و همکاری بیشتری در تکمیل و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی اترک داشته و نسبت به تامین اعتبار زیرساخت های لازم اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان نیز گفت: مقدمات واگذاری زمین در منطقه ویژه اقتصادی اترک به سرمایهگذاران فراهم شده است.که تاکنون 250 هکتار آن برای ارایه به سرمایهگذاران آماده شده است.
حجت اله خلیل زاده اظهار داشت: تأمین آب و برق موردنیاز از دغدغههای مهم منطقه ویژه اقتصادی اترک استان گلستان است.
به گفته وی زیرساختهای لازم برای تامین انرژی در منطقه ویژه اقتصادی اترک وجود ندارد و باید بهسرعت این موانع رفع شود.
وی افزود: برای استقرار واحدهای تولیدی در این منطقه به 300 مگاوات برق نیاز داریم که هماکنون تنها دو مگاوات آن تامین شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان نیز گفت: برآورد اولیه نشان میدهد آغاز فعالیتهای تولیدی و صنعتی در این شهرک به تامین 330 لیتر بر ثانیه آب نیازمند است اما هنوز نحوه چگونگی آن مشخص نشده است.
وی افزود: تامین زیرساخت های مورد نیاز در منطقه ویژه اقتصادی اترک با اعتبارات فعلی و نحوه همکاری و تعامل دستگاههایی نظیر مخابرات، آب و برق از عهده شرکت شهرکهای صنعتی استان خارج است.
وی خواستار تزریق اعتبارات بیشتر برای فعال شدن منطقه ویژه اقتصادی گلستان شد و افزود: برای آماده سازی این مننطقه سالانه 100 میلیارد ریال اعتبار باید اختصاص داده شود تا بتوان نیازهای اولیه را برای استقرار صنایع فراهم کرد.
نزديکي اين منطقه به مرکز استان، فرودگاه بين المللي گرگان ونقطه صفر مرزي از جمله عوامل شاخص انتخاب این منطقه می باشد که موجبات رونق اقتصادي استان و بالاخص اراضي کم بازده شمال گلستان را فراهم مي کند.
با ايجاد اين منطقه علاوه بر توسعه متوازن استان گلستان، موجبات تقويت فعاليت ها در بخش کشاورزی و صنايع تبديلي و صادراتي را فراهم مي آيد.